Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

6 proverbe evreiești care te vor inspira să construiești o relație sănătoasă cu femeia de lângă tine.

Textele evreiești sunt pline de cele mai frumoase sentimente de dragoste și romantism. Iată în continuare 6 proverbe evreiești care te vor inspira să construiești o relație sănătoasă cu femeia de lângă tine.

 1. Bucură-te de viață alături de soția pe care o iubești. Regele Solomon, Eclesiastul 9: 9.
  Regele Solomon este cunoscut ca fiind cea mai înțeleaptă persoană care a trăit vreodată. În lumea noastră destul de confuză, tot ce putem fi siguri este relațiile noastre: găsim modalități de a fi aproape de Dumnezeu și de a găsi bucurie în căsătorie.
 2. Nu este bine ca omul să fie singur.
  De aceea un bărbat își va lăsa tatăl și mama și se va lipi de soția sa și vor deveni un singur trup.Relatarea biblică despre Adam și Eva continuă să fie o influență profundă asupra idealului evreiesc de iubire de astăzi. Căsătoria este procesul în care două jumătăți devin întregi.
 3. O persoană ar trebui să fie întotdeauna atentă la onoarea soției sale, deoarece binecuvântarea se găsește în casa unei persoane numai datorită soției sale…
 4. Când un bărbat își cumpără soției haine fine și bijuterii, el ar trebui să aibă în vedere că înfrumusețează Prezența Divină, reprezentată în această lume de nimeni altul decât soția sa. Rabinul Yeshaya Horowitz
 5. Un bărbat ar trebui să mănânce și să bea mai puțin decât mijloacele sale, să se îmbrace potrivit mijloacelor sale și să-și cinstească soția și copiii dincolo de posibilitățile sale. Iacob a iubit-o pe Rachel, așa că a spus: „Voi lucra pentru tine șapte ani … Așa că Iacob a lucrat șapte ani pentru Rachel și i s-au părut câteva zile din cauza dragostei sale pentru ea.
 6. Cine a găsit o soție a găsit bunătatea și a adus favoare de la Dumnezeu.
  Soțul și soția sunt un singur suflet, separați doar prin descendența lor în această lume. Când sunt căsătoriți, se reunesc din nou. Să știți că această unire este un lucru sfânt și curat atunci când este condusă în mod corespunzător în timpul potrivit și cu intenția potrivită … Dumnezeu a creat totul conform înțelepciunii Sale și nu a creat lucrurile care să fie urâte sau rușinoase … El a creat bărbatul și femeia și a creat fiecare organ și funcțiile lor și nu este nimic degradant în acest sens.
loading...