Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Au ieșit din nou pe gheață la 83 și, respectiv, 79 de ani! Cei doi campioni și soți au cucerit publicul american.

Ludmila Belousova, o mică patinatoare rusoaica care, împreună cu soțul ei, Oleg Protopopov, a dominat competiția de perechi în anii 1960, câștigând două medalii olimpice de aur pentru Uniunea Sovietică cu un stil visător care a evocat Baletul Bolshoi, a murit. Avea 81 de ani.El avea 83 de ani, iar ea 79. Au fost soț și soție și campioni olimpici la patinaj artistic. Ludmila Belousova și Oleg Protopopov au fost pereche nu doar acasă, dar și pe gheață. Ei au făcut parte din naționala olimpică a URSS și au luat titlu de campioni olimpici de două ori, la proba perechi.

Cei doi patinatori au fost de 4 ori campioni ai Europei și de 4 ori campioni mondiali ( în anii 1965, 1966, 1967 și 1968).Belousova și Protopopov au plecat în Elveția din Uniunea Sovietică în 1979 și în ultimii ani au locuit în Grindelwald, Elveția, în timp ce petreceau verile în Lake Placid, New York.

Puține perechi de patinaj artistic au atras atenția lumii, așa cum au făcut Belousova și Protopopov în perioada lor de glorie și puțini au fost la fel de celebrați în țările lor de origine. La jocurile de iarnă de la Innsbruck, Austria, în 1964, au devenit primii patinatori din Rusia sau Uniunea Sovietică care au câștigat aurul în perechi olimpice.Ei au stabilit, de asemenea, un model pentru compatrioții și femeile lor: Din 1964 până în 2006, patinatorii sovietici sau ruși au luat aurul în competiții în perechi în 12 olimpiade consecutive

Ludmila Yevgeniyevna Belousova s-a născut la 22 noiembrie 1935, în Ulyanovsk, la mai mult de 500 de mile est de Moscova, și a început să patineze la vârsta relativ târzie de 16 ani.Ea și Protopopov s-au întâlnit în 1954 la un seminar de patinaj la Moscova, au început să se antreneze împreună în 1956 și s-au căsătorit în 1957.Au devenit și ei proprii antrenori și coregrafi.

Din nefericire, cancerul a doborât-o pe Olga în 2017. În același an, cuplul urma să sărbătorească nunta de diamant – 60 de ani. Probabil, ar fi făcut-o, la fel, pe gheață.

loading...