Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

6 exerciții populare pe care chiar și instructorii de fitness le fac greșit.

Experții în fitness sunt siguri că puteți intra într-o formă bună fără a merge la sală. Și exercițiile care pot fi efectuate acasă, cum ar fi scânduri, răsuciri și genuflexiuni, sunt perfecte pentru acest lucru. Dar pot arăta simple la prima vedere – de fapt, mulți oameni le fac greșit. Și acest lucru nu poate afecta doar eficacitatea lor, ci poate provoca și probleme de sănătate.

Noi am aflat despre unele greșeli obișnuite pe care oamenii le fac în timpul exercițiilor de bază. Așa că am studiat sfaturile specialiștilor în fitness și acum știm cum să le remediem.

1.Planșa.


Planșa este unul dintre cele mai eficiente exerciții de bază care angajează toate părțile corpului. Dar performanța necorespunzătoare a acestui exercițiu resetează toată eficacitatea acestuia și poate duce la probleme cu coloana vertebrală.

Greșeli comune.
Ridicarea bazinului duce la o distribuție necorespunzătoare a sarcinii, care pune prea multă presiune pe umeri, provocând durere în gât.Devierea în partea inferioară a spatelui reduce angajarea mușchilor ab, dăunează genunchilor și poate provoca dureri în zona lombară.Poziția necorespunzătoare a capului: Privirea în sus sau în lateral poate duce la osteocondroză cervicală.

Tehnica potrivită.
Așezați coatele chiar sub articulațiile umerilor, relaxați-vă gâtul și priviți în jos.Picioarele trebuie să fie drepte, iar mușchii fesieri ar trebui să fie cuplați.Spatele trebuie să fie drept, stomacul să fie strâns, iar șoldurile să formeze o linie dreaptă cu umerii și tocurile.

2.Scufundări.


Acesta este un exercițiu de bază care lucrează tricepsul și partea superioară a corpului, care este potrivit pentru începători, datorită simplității modului de efectuare a acestuia. De regulă, scufundările tricepice trebuie efectuate cu ajutorul unei bănci sau a unui scaun, dar după un anumit nivel de antrenament, puteți face și scufundări de pe podea.

Greșeli comune.
Dacă vă extindeți coatele în lateral, articulațiile umerilor vor fi încărcate în locul tricepsului.Rotunjirea spatelui suprasolicită și umerii și poate duce la răniri.

Tehnica potrivită.
Așezați palmele la lățimea umerilor pe marginea unui scaun stabil, stabilizați șoldurile și întindeți picioarele înainte, sprijinindu-vă călcâiele pe podea.Coborâți încet corpul folosind puterea mâinilor. În punctul final, coatele ar trebui să formeze un unghi de 90 °. Apoi împingeți banca cu brațele și reveniți la poziția de plecare.Spatele tău trebuie să fie drept și să fie așezat cât mai aproape de scaun. Coatele ar trebui să fie îndoite înapoi și nu în lateral.

3.Abdomene.


Pentru a efectua abdomenele corect vă îndoiți genunchii la un unghi de 90 °. Și apoi, în timp ce vă angajați mușchii ab, ar trebui să ridicați ușor umerii de pe podea. S-ar putea părea că nu există nimic mai simplu decât acest exercițiu, dar mulți oameni încă fac unele greșeli.O gamă largă de mișcări.

Greșeli comune.
Dacă ridicați corpul prea sus, sarcina principală va fi asupra mușchilor șoldului și nu asupra mușchilor abdomenului.Gâtul îndoit. În acest caz, o parte din sarcină este transferată pe gât sau pe mâini, dacă le țineți în spatele capului și aplicați presiune pe partea din spate a capului.Asigurarea picioarelor reduce sarcina asupra mușchilor ab, deoarece angajează mușchii șoldului.

4.Flotări.


Studiile arată că o versiune mai ușoară de flotări angajează aceiași mușchi vizați, dar fără o sarcină excesivă. Ar putea fi flotări de la genunchi sau degetele de la picioare, dar le puteți face și de pe perete, o bancă sau o canapea.

Greșeli comune.
evierea în partea inferioară a spatelui va suprasolicita coloana vertebrală.Coatele sunt plasate în lateral și seamănă cu litera „T” dacă le priviți de sus. În această poziție, umerii depășesc munca, iar tricepsul și pieptul funcționează mai puțin.

Tehnica potrivită.
Puneți mâinile pe podea, pe canapea sau pe un perete. Păstrați-vă corpul drept, ca un șir, și coborâți-l cât mai jos posibil. Apoi ridică-te lin.Brațele ar trebui să fie așezate puțin mai late decât lățimea umerilor. Degetele ar trebui să fie îndreptate înainte.Este perfect atunci când coatele sunt așezate la un unghi de 45 ° față de corp.

5.Genoflexiuni.


Toată lumea știe că nu ar trebui să-ți iei călcâiele de pe podea sau să-ți croiești spatele în timpul genuflexiunilor, dar există greșeli mai puțin evidente.Nu vă îndoiți genunchii în direcția degetelor de la picioare, ceea ce crește sarcina articulațiilor și implică mai puțin mușchii răpitorii coapselor.Genunchii îți cad înainte, dincolo de degetele de la picioare. Acest lucru reduce sarcina pe fese și poate duce la durere.Unii oameni ridică capul în timpul genuflexiunilor. Nu trebuie să faceți acest lucru: distruge echilibrul și tehnica și poate provoca, de asemenea, dureri de spate și gât.

Tehnica potrivită.
Spatele ar trebui să fie drept, ar trebui să te uiți în fața ta, iar picioarele tale ar trebui să fie plate pe podea pe tot parcursul exercițiului.Genunchii nu ar trebui să depășească degetele de la picioare. Pentru a vă îmbunătăți tehnica, gândiți-vă la coborârea feselor, mai degrabă decât la îndoirea picioarelor.Rotula trebuie să fie orientată în aceeași direcție ca degetele de la picioare.Ghemuitul ar trebui să fie efectuat fără probleme.

6.Fandări.


Genunchiul piciorului din față depășește linia degetelor. Acest lucru duce la distribuția inegală a sarcinii și cuplarea părții frontale a coapsei, împiedicând fesele să funcționeze.
Corpul cade înainte, ceea ce încarcă inutil genunchiul piciorului de susținere și îți distruge echilibrul.

Tehnica potrivită.
Faceți un mare pas înainte, transferându-vă greutatea corporală pe piciorul din față. Ține-ți corpul drept.Coborâți în jos până când coapsa piciorului de susținere este paralelă cu podeaua. Ambele picioare ar trebui să formeze un unghi de 90 ° între coapsă și piciorul inferior.Este important ca genunchiul să nu depășească degetele de la picioare.Reveniți la poziția inițială împingându-vă în sus cu călcâiul piciorului de sprijin.

loading...