Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

7 alimente sănătoase care îți revigorează starea de spirit.

Dacă uneori vă răsfățați cu dulciuri atunci când sunteți stresați sau supărați, știți cât de imediat pot fi satisfăcătoare. Dar, de prea multe ori, au ca rezultat o accentuare rapidă a zahărului din sânge și iritabilitate. Așa cum unele alimente pot avea un efect negativ asupra perspectivelor dvs., cercetările recente explorează dacă consumul anumitor alimente vă poate îmbunătăți starea de spirit și bunăstarea.Așa că, aruncă o privire asupra acestor 7 alimente sănătoase care îți revigorează starea de spirit.

 1. Peștele gras.
  Consumul regulat de somon și macrou, ton, hering și alți pești grași poate ajuta la scăderea anxietății, arată cercetările.Experții spun că se datorează acizilor grași omega-3, un nutrient cheie care stimulează starea de spirit și unul pe care corpul nostru nu îl produce. Omega-3 modifică substanțele chimice ale creierului legate de dopamina și serotonina în mod specific.
 2. Ciocolata.
  În cele din urmă, știința susține ceea ce mulți dintre noi știm deja: ciocolata te face fericit. Într-un studiu realizat la Centrul de Cercetare Nestlé din Elveția, cercetătorii au descoperit că consumul de puțină ciocolată neagră în fiecare zi timp de două săptămâni a redus nivelurile de cortizol și alți hormoni ai stresului la persoanele care erau foarte stresate. Experții spun că ar putea fi datorită antioxidanților găsiți în ciocolata neagră.
 3. Alimentele fermentate.
  tudii recente efectuate atât la animale, cât și la oameni sugerează legături între bacteriile intestinale echilibrate și starea de spirit mai bună, stresul și anxietatea mai mici și riscul mai mic de depresie.
 4. Bananele.
  Bananele sunt pline de zaharuri naturale energizante și fibre, care își unesc forțele pentru a crea o eliberare lentă de energie, ceea ce înseamnă un accident mai echilibrat și fără zahăr, plus un risc redus de boli de inimă și diabet. Bananele conțin, de asemenea, aminoacidul triptofan, care ajută la crearea niacinei, a melatoninei și a serotoninei, rezultând un somn odihnitor și o dispoziție excelentă.
 5. Nucile.
  Conținând triptofanul de aminoacizi care stimulează starea de spirit, nucile sunt legate de funcția cognitivă crescută, studiile arătând că bărbații care mănâncă nuci sunt mai puțin susceptibili de a fi anxioși. Dar nu toate nucile sunt create egal – optați pentru nuci braziliene bogate în seleniu, nuci încărcate cu omega-3 și migdale ambalate cu vitamina E.
 6. Ovăzul.
  Consumul de ovăz la micul dejun sub formă de fulgi sau integrat în musli ori granola ajută la stabilirea bunei dispoziții încă de dimineață. Ovăzul este și o sursă excelentă de fibre, furnizând 8 grame de fibre la 81 g de produs. Fibrele ajută la încetinirea digestiei carbohidraților, permițând o eliberare treptată de zahăr în fluxul sangvin pentru a menține un nivel stabil de energie. De asemenea, este și o sursă bună de fier.
 7. Leguminoasele.
  Sspanac, sfecla și alte verdețuri, sunt unele dintre cele mai bune stimulente ale dispoziției. Sunt pline de magneziu care promovează serotonina, precum și vitamina K, vitamina C, betacaroten, folat și fibre – toate acestea fiind importante pentru a fi incluse într-o dietă sănătoasă.
loading...