Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Doi musulmani turci, experți în arte marțiale, eroi ai atacului din Viena. Au ajutat două femei și un polițist să scape cu viață.

Doi musulmani de origine turcă au devenit eroi pentru o bătrână și un polițist din Viena, pe care i-au scăpat cu viață.Ambii au spus că sunt musulmani, dar că resping orice formă de teroare.

Potrivit publicației Der Standard, cei doi se aflau în centrul Vienei atunci când s-au auzit primele focuri de armă. Teroristul de origine albaneză rănise deja un polițist, căruia unul dintre tineri i-a sărit imediat în ajutor. Însă, cel mai impresionant moment ar fi fost cel în care un alt bărbat a făcut scut pentru o bătrână surprinsă pe stradă, în mijlocul terorii și pe care a adăpostit-o într-o clădire ferită de gloanțe.

Cei doi bărbați, Mikail Ozen, antrenor personal și luptător mixt de arte marțiale și prietenul său Tayyip Gultekin au ajutat la salvarea unui ofițer de poliție și a două femei în timpul atacului mortal cu arme de la Viena, printre care și o femeie în vârstă.

Ministrul austriac de interne, Karl Nehammer, a declarat la o conferință de presă: „Este important pentru mine să menționez că ofițerul de poliție rănit a fost adus în siguranță de doi austrieci cu experiență în imigrație”.Anterior, Gultekin, unul dintre bărbați, a declarat agenției de știri Anadolu, de stat turc, că el și Ozen se aflau în centrul orașului Viena, când au auzit focuri de armă, s-au îndreptat în direcția zgomotului și au văzut un pistolar împușcând un trecător.

„După ce am dus-o pe femeia rănită la un restaurant din apropiere, teroristul a îndreptat arma spre mine”, a spus Gultekin, adăugând că s-a aruncat la pământ și a fost ușor rănit la picior.„Ne-am urcat în mașina prietenului meu și am mers la cea mai apropiată secție de poliție pentru a raporta incidentul”, a spus el.Gultekin a spus că au ajutat și o femeie în vârstă să se mute într-un loc sigur.

Acțiunile bărbaților au atras laude de la ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu, ale cărui relații ale țării cu Austria au fost tensionate în ultimii ani.

loading...