Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

7 lucruri importante pe care părinții nu trebuie să le facă în locul copiilor.

Uneori părinții își ajută copiii prea mult. Adulții nu pot trăi viața copiilor lor pentru ei. Sarcina noastră este de a-i ajuta să crească și să-și câștige propria experiență și este important să nu exagerați.Noi am făcut cu o listă cu 7 lucruri importante pe care părinții nu trebuie să le facă în locul copiilor.Ține cont de aceste lucruri, iar copiii tăi îți vor mulțumi.

 1. Nu vorbi în locul lor.
  Totul începe cu acele momente fericite când un copil mic este întrebat: „O, cum te cheamă?” iar noi, părinții, vrem să răspundem „El este Paul”. Ar fi frumos dacă acest obicei se va termina odată ce un copil va învăța să vorbească. Dar nu, reușim să oferim răspunsuri chiar și pentru copiii noștri adolescenți de pretutindeni: în magazine, acasă și în alte locuri.Și ce avem în final? Luăm de la copiii noștri șansa de a răspunde singuri. Poți da un indiciu unui copil, dar nu trebuie să vorbești în locul lui.Data viitoare când vrei să vorbești pentru copilul tău, încearcă să te oprești. Lasă-i să vorbească de la sine.
 2. Nu faceți temele în locul elevului.
  Adesea încercăm să-i ajutăm prea mult.Însă copilul trebuie să-și rezolve singur problemele la matematică, să corecteze greșelile la gramatică, să deseneze sau să facă prezentări pe calculator.Este greșit să le faci tu ca părinte, în locul elevului.
 3. Lasă-i să se descurce singuri cu treburile casei.
  Copiii de 2 și 3 ani își pot îmbrăca și scoate haine diferite singuri, pot spăla vase și pot pune haine murdare în mașina de spălat. Mai mult decât atât, la această vârstă, copiii chiar vor să o facă singuri.Și ce facem? Îi îmbrăcăm aproape până se căsătoresc. Susținem acest comportament cu argumentele „El nu o poate face!” Îi hrănim, nu îi lăsăm să o facă singuri și nu îi lăsăm să experimenteze. Și mai târziu, suntem surprinși când un adolescent este dezordonat sau nu vrea să-și ajute mama.
 4. Nu numărați banii lor.
  În viața fiecărui copil, vine un moment în care au propriii lor bani de buzunar. Ce nu ar trebui să faceți este să interogați copiii și să încercați să aflați câți bani mai au. Cel mai rău lucru pe care îl poți face este să le verifici bagajele sau buzunarele. Acest lucru ucide încrederea instantaneu.Lasă-i să economisească pentru ceva ce vor.Învățați-i pe copii să aibă succes financiar și lăsați-i să facă ce vor cu banii lor.
 5. Nu alegeți hobby-urile și interesele în locul lor.
  Mama își dorește ca fiica ei să cânte la vioară și este gata să o ducă de-a lungul întregului oraș la școala de muzică de 3 ori pe săptămână. Iar tata vrea ca fiul său să joace fotbal în fiecare seară. Și părinții încearcă adesea în mod inconștient să le impună copiilor un hobby.Ce e de făcut? Fii răbdător și urmărește-ți copiii. Observați interesele și înclinațiile lor. Întreabă-i ce le place, apoi lasă-i să se dezvolte în acest domeniu.
 6. Nu-i impuneți prietenii.
  Pentru părinți, desigur, este foarte comod să lege prietenii cu alte familii. Și în timp ce adulții beau ceaiul în bucătărie, copiii lor se joacă împreună. Ce imagine idilică! Dar dacă copilul vostru nu este interesat de astfel de prieteni? Sau pur și simplu nu-i place? Permiteți-le copiilor să decidă singuri cu cine să fie prieteni și cu cine nu!
 7. Nu interveniți în conflictele copiilor cu alți copii.
  Atunci când cineva le jignește odrasla iubită, majoritatea părinților imediat se grăbesc în luptă! Totuși, găsiți puterea să vă opriți la timp. Copilul vostru este capabil să-și rezolve singur situațiile conflictuale minore. Iar dacă nu, el trebuie învățat asta!
loading...