Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

6 semne că ai o mamă cu trăsături narcisiste, care îți controlează viața.

Din păcate, mama nu întotdeauna este o ființă grijulie și blândă. Există mame care își percep copilul adult ca fiind proprietatea lor și, în loc de dragoste, îi aduc doar durere, dezamăgire și chiar tulburări mentale.De regulă, acestea sunt femei cu trăsături narcisiste și isterice.În același timp, conștient sau nu, își vor face copilul să crească o ființă lașă și neputincioasă. Cu alte cuvinte, astfel încât să devină co-dependent.

Iată în continuare semnele unei mame toxice:

1.Umilință, acuzații, țipete, violență fizică.
“Te-am rugat să speli vasele. Nici măcar asta nu poți face, idiotule! Nu-mi pasă ce ai făcut! Te cresc de atâția ani, iar tu cum ai fost prost, așa și ai rămas!”

 1. Insulte voalate și glume nepoliticoase.
  “Data trecută ai venit într-o rochie atât de frumoasă, mi-a plăcut foarte mult. În asta arăți ca un monstru, dar rochia cealaltă a fost bună, da.”
 2. Imitația grijii, control.
  „De ce trebuie să vă chinuiți cu un copil mic într-o țară străină, aduceți-l la mine, voi sta cu el”, „Au lăsat copilul în grija bunicii, și ei se plimbă, se odihnesc, nemernicii”.
 3. Manipulare constantă, minciuni.
  “Te-am rugat să-mi faci programare la medic. Acum, iată, am complicații din cauza ta. Voi muri, dar ție nu-ți pasă.”
 4. Sfaturi inutile, lecții de morală, constrângere și ordine.
  “Iar ai cumpărat această brânză? Este dezgustătoare, ți-am spus de o mie de ori ce să iei.”
 5. Profeții iraționale și sumbre.
  “În niciun caz nu naște copii, nu-i vei putea crește. Și nu conta pe mine, nu te voi ajuta. Bărbatul te va părăsi pentru că ești o proastă – vei rămâne singură cu o mulțime de probleme.”

Ascultă-ți sentimentele. Dacă ai nevoie de prea multă energie pentru a vorbi cu o persoană, este puțin probabil ca acest lucru să treacă fără urme pentru sănătatea ta. Prin urmare, să înduri – nu este cea mai bună opțiune.

loading...