Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Psihologul copilului dezvăluie impactul pe termen lung al bullying-ului asupra copiilor.

A fi hărțuit constant de alți studenți poate fi o experiență de-a dreptul urâtă. Societatea are un sens deformat a ceea ce înseamnă să fii agresat și unde se întâmplă. A fi luat în joc și hărțuit poate apărea într-un autobuz școlar, la un curs de gimnastică, mergând acasă după școală, pe internet, în timpul unei întâlniri sau chiar acasă. Experiențele sunt adesea atât de traumatizante încât nu părăsesc o persoană, chiar și atunci când sunt mult mai în vârstă. În schimb, aceste lucruri vă pot afecta pe tremen lung copiii.

Bullying este un act egoist, abuziv. Făptuitorii tratează pe alții mai degrabă ca obiecte decât pe oameni. Ei își îndeplinesc planurile de auto-mulțumire. Regula de aur este să îi tratezi pe ceilalți așa cum vrei să fii tratat, dar copiii se nasc oricum cu un pic de natură narcisistă.Copiii mici nu s-au maturizat suficient pentru a înțelege că fiecare persoană este un individ distinct. Orice lucru unic sau ciudat despre alții iese în evidență și devine un motiv pentru a atrage atenția asupra diferențelor lor. Unii experți, cum ar fi Dorothy Espelage de la American Psychological Association, consideră că cei care agresează au tendințe narcisiste.O parte din hărțuirea și abuzul altor copii este cauzată de imaturitate.

Știți că a fi agresat poate provoca daune care durează o viață. Aceasta nu numai că este o teorie populară, ci o cantitate imensă de cercetare o susține. Ei bine, cuvintele sunt mult mai dureroase decât să fii blocat cu bețe și pietre. Vă puteți recupera rapid după un os rupt, dar o lovitură internă poate dura o viață pentru a trece peste. Iată câteva dintre cele mai frecvent întâlnite efecte pe termen lung cauzate de hărțuire.

Hărțuirea este un efort de a insufla frică și ură de sine. Atunci când o persoană este ținta constantă a maltratării, îi doare capacitatea de a se considera o persoană atractivă, talentată și de succes.Hărțuirea îi face pe oameni să simtă că nu sunt de dorit, că se prăbușește plasele de siguranță și nu se pot apăra împotriva răului din lume. Oamenii neajutorați și fără speranță devin deprimați. Când imaginea de sine este afectată, oamenii încep să creadă ce spune agresorul lor. Ei simt că sunt un învinși, slabi și jalnici.Nimeni nu are încredere în sine de neclintit, mai ales un copil. Este dificil să nu iei personal mesajele negative ale agresorilor; numai o persoană încrezătoare ar putea lupta împotriva acestor cuvinte negative.

Cele mai frecvente daune observate în urma agresiunii sunt problemele legate de respectul de sine și problemele de identificare. Cu toate acestea, este esențial să faci demersuri pentru a anula răul. Valoarea de sine a unei persoane este distrusă și trebuie să se vindece.Copiii cresc și învață în fiecare zi. Când se află într-un mediu în care sunt lăudați și iubiți, atunci vor înflori. Cu toate acestea, dacă devin o sursă constantă de batjocură și hărțuire, atunci psihicul lor va fi deteriorat.

loading...