Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

10 probleme cu care se confruntă omul adult, dacă a suferit o traumă psihologică în copilărie.

Experimentarea traumei în copilărie poate duce la o serie de probleme emoționale și psihologice care pot să nu apară decât mai târziu în viață. Adulții care au suferit traume în timpul copilăriei pot întâmpina dificultăți în multe aspecte ale vieții lor. Este posibil să nu-și dea seama că aceste experiențe traumatice contribuie la problemele lor actuale sau chiar la cauza principală a acestora.O persoană poate experimenta mai multe experiențe traumatice sau poate avea o copilărie traumatică continuă, dar ea apare ca un adult sănătos și bine adaptat; pe de altă parte, trauma poate afecta grav o altă persoană, chiar dacă experiența este ușoară în comparație. Trauma este subiectivă: dacă cineva crede că este în pericol, situația este traumatică.Iată în continuare 10 probleme cu care se confruntă omul adult, dacă a suferit o traumă psihologică în copilărie.

 1. Nu crezi că meriți fericire.
  Vrei să te simți ușor și să te bucuri de plăcerile simple ale vieții. Dar, a trecut mult timp de când nu te-ai simțit în viață în mod natural. Vrei o viață mai puțin grăbită și mai vibrantă și mai veselă.
 2. Stimă de sine scăzută.
  Vrei o viață plină de iubire și companie. Puteți chiar imagina o relație durabilă, care este cu adevărat reciprocă și colaborativă. Totuși, sub dorințele inimii, se află o luptă pentru încredere și teama de a fi vulnerabil, care îți lasă visele neîndeplinite.
 3. Dificultate în luarea deciziilor.
  Mintii tale ii place sa se simta in control. Problema este că atunci când vă concentrați asupra luării deciziei „corecte”, vă puteți ocoli intuiția. Lupta pentru a vă menține în siguranță nu vă permite să ascultați un răspuns interior. Poate că mintea ta ți-a răpit chiar inima.
 4. Frica de a nu corespunde așteptărilor celorlalți.
  Îți pasă să afecteze pozitiv lumea și să te ajute să te simți a doua natură. Ignorându-vă propriile nevoi, tânjiți în secret ca altcineva să vă pună pe primul loc, sperând că acea persoană va avea grijă de voi într-un mod pe care nu l-ați primit niciodată.
 5. Viața ta se simte ca o luptă.
  Oamenii din jurul tău par a fi fericiți fără efort. Depui eforturi uriașe și totuși simți că abia crești. Pentru a vă mișca cu har, este posibil să trebuiască să vă treziți inima și spiritul pentru a vă completa eforturile.
 6. Perfecționismul.
  Ești întotdeauna ocupat, dar nu aliniat cu cine ești. Viața ta se poate simți ca o serie nesfârșită de liste de făcut. Vrei o abordare mai intenționată a vieții tale și o modalitate de a trece prin îndoială, distragere a atenției sau autosabotaj, dar nu știi cum să o realizezi.
 7. Frica de conflicte.
  Incapacitatea de a tolera conflictele cu ceilalți – a avea frică de conflict, a fugi de conflict, a evita conflictul, a menține percepții distorsionate asupra conflictului
 8. Incapacitatea de a tolera sentimente intense
  Incapacitatea de a tolera sentimente intense, preferând să evite sentimentul prin orice fel de moduri.
 9. Anxietate intensă.
  Anxietate intensă și atacuri de panică repetate.
 10. Sentiment constant de vinovăție.
  Acționând în mod repetat dintr-un rol de victimă în relațiile actuale.
loading...