Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

8 semne că ai crescut într-o familie toxică.

Anxietate, ascunderea emoțiilor reale și stima de sine scăzută – din păcate, unii părinți reușesc să transmită toate aceste calități negative copiilor lor. Egoismul și indiferența față de sentimentele copiilor lor au un impact uriaș asupra lor în copilăria lor. Drept urmare, copiii încep să se critice, se simt neajutorați și au probleme în viața lor socială.Cunoașterea motivelor temerilor și anxietății noastre ne poate ajuta să o vindecăm și să ne îmbunătățim viața.

 1. Ți-e frică de manipulare.
  Se întâmplă destul de des ca familiile toxice să utilizeze manipularea pentru a controla ceilalți membri ai familiei. În fiecare zi, acest comportament nu este normal și se transformă în abuz emoțional. Acest lucru te poate face să simți că ai încredere mai puțin în ceilalți oameni din jurul tău și te poate împiedica să ai relații. A te simți manipulat în mod constant de familia ta poate duce, de asemenea, la un comportament de evitare.
 2. Aveți dificultăți în interacțiunile sociale și în încrederea în ceilalți.
  Când cineva crește într-o atmosferă tensionată, în jurul manipulărilor și altor abuzuri mentale, își lasă amprenta asupra acestei persoane. Este posibil ca unii părinți să nu fi putut să ofere copilului sprijinul necesar, iar într-un alt scenariu cineva ar putea trăi într-o familie în care simt că trebuie întotdeauna să fie de pază. Mai târziu va deveni greu să scuturi sentimentul că trebuie să fii în mod constant în această stare. La final, puteți dezvolta dificultăți cu încrederea în alte persoane și deschiderea către ei.
 3. Aveți probleme cu eșecul.
  Copiii crescuți într-un mediu toxic ar putea simți în permanență că nu sunt întotdeauna suficient de buni sau chiar fără valoare. Părinții lor ar fi putut întotdeauna să le facă cereri excesive și să-i învinovățească dacă nu își îndeplineau așteptările. Practic, au dezvoltat o stimă de sine scăzută și au o lipsă de îngrijire de sine. De aceea, cea mai mică greșeală sau eșec le poate înspăimânta și poate duce la o furie.
 4. Simțul dvs. de identitate de sine lipsește.
  „Stima” pozitivă a familiei este un element critic pentru noi atunci când vorbim despre sănătatea noastră mentală. Este la fel de important ca sentimentul de a fi iubit și apartenență. Dacă relația dintre un copil și părinții săi este abuzivă, atunci copilul poate începe să aibă probleme cu lumea lor interioară, identitatea și stima de sine. Acest lucru duce la efecte negative, cum ar fi anxietatea și chiar depresia.
 5. Vă criticați foarte mult.
  Stima de sine scăzută, creată de părinți toxici, îl face pe copil să se simtă prost, nedemn și nemeritat să obțină ceva mai bun. În orice fac acești copii, se critică, ezită și au gânduri secundare. Au acceptat că sunt mai răi decât alții, ceea ce îi face să sufere mental, dar nu pot schimba situația, deoarece nu primesc sprijinul mental necesar.
 6. Vă puneți emoțiile pe ultimul loc.
  Părinții care abuzează verbal sau fizic neglijează emoțiile copiilor lor. În plus, dacă copiii încearcă să-și exprime emoțiile, aceasta poate duce la mai multe maltratări din partea familiei. Drept urmare, copiii se obișnuiesc să-și ascundă durerea, resentimentele și furia. Mai departe pe drum în viața lor, ar putea începe să acorde prioritate emoțiilor altora decât ale lor.Suprimarea emoțiilor își are efectul și asupra autoidentificării unei persoane.Le este greu să înțeleagă cine sunt, cum se simt și ce vor în viața lor.
 7. Vă simțiți mereu un copil neajutorat.
  Părinții toxici refuză uneori să-și recunoască copilul ca adult. Indiferent de vârsta unui copil, acești părinți ar putea încerca întotdeauna să-i trateze ca pe un copil neajutorat. Vor să controleze și să comande și, dacă se confruntă cu rezistență, vor acționa jigniți pentru a-și face copilul să se simtă vinovat.Dacă unui copil nu i se permite să ia propriile sale decizii, i se invadează intimitatea și nu se simte ca o persoană independentă, aceasta poate fi dăunătoare sănătății sale mintale.
 8. De multe ori vă simțiți anxios.
  Copiii care provin din familii toxice sunt diagnosticați adesea cu tulburări de anxietate. Acest lucru se întâmplă din cauza instabilității familiale, a maltratării mentale și fizice și a lipsei de securitate. Copiii cu anxietate întâmpină dificultăți de concentrare și pot simți iritabilitate, neliniște, îngrijorare și tensiune.
loading...