Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Principiul simplu de 90/10 care ne poate schimba intreaga viata.

Nu veți pierde nimic dacă încercați să aplicați regula 90/10 vieții voastre. Crede-mă, vei fi uimit de rezultate.

Doar o mică parte din evenimentele vieții noastre depinde de voința întâmplării, altfel noi înșine decidem cum merge ziua. Așa spune scriitorul american Stephen Covey, numindu-l principiul 90/10. Și a arătat cum funcționează acest principiu cu un exemplu simplu.

Ce este regula 90/10?
Faptul este că nu putem controla 10% din evenimentele din viața noastră. Nu putem preveni deteriorarea dispozitivului pe care îl folosim, nu putem afecta întârzierea unui zbor al aeronavei sau regla lumina roșie a unui semafor. Dar putem controla reacția noastră la aceste evenimente.

Restul de 90% din evenimente sunt rezultatul reacției noastre. Rezultatul modului în care ne comportăm într-o situație necontrolată și stresantă.

Imaginează-ți asta:
Într-o dimineața luați micul dejun împreună cu familia. Fiica ta ți-a bătut din greșeală ceașca de cafea în cămașă. Sari în sus și țipi la fiica ta, numindu-i un cap de noroi. Mustră-ți soția că a pus ceașca foarte aproape de marginea mesei. Te grăbești în dormitor pentru a te schimba și, la întoarcere, o vezi pe fiica ta plângând, care nu și-a terminat micul dejun și nu și-a făcut bagajul pentru școală.

Drept urmare, îi lipsește autobuzul școlar. Soția ta se grăbește să muncească și tu o conduci pe fiica ta la școală cu mașina ta. Întrucât ați întârziat, vă veți grăbi încălcând regulile de circulație. Ajungând târziu la serviciu, descoperi că ai uitat actele necesare acasă. Ziua ta a început prost și continuă așa. Abia aștepți să se termine. Când vii acasă, vezi că soția și fiica ta au o dispoziție proastă. Există tensiune în relația voastră.

De ce ai avut o zi proastă?
A. Pentru că fiica ta a vărsat din greșeală cafea?
B. Pentru că fiica ta a ratat autobuzul și a trebuit să o conduci la școală?
C. Pentru că a existat un blocaj de circulație pe drum și ai întârziat la serviciu?
D. Pentru că ați reacționat greșit la situație?

Răspunsul corect este D. Ați stricat întreaga zi pentru dvs. și familia dvs. prin reacția voastră. Nu puteai face nimic în legătură cu cafeaua vărsată, dar îți puteai controla reacția.Învață să reacționezi corect și nu-ți vei strica ziua și viața.Dacă cineva te depășește pe pistă. Lasă-l să te depășească, nu alerga: ce contează dacă ajungi la muncă câteva secunde mai târziu? Amintiți-vă regula 90/10 și nu vă faceți griji.Nu veți pierde nimic dacă încercați să aplicați regula 90/10 vieții voastre. Crede-mă, vei fi uimit de rezultate.
Sursa: xochu-vse-znat.ru

loading...