Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Fericirea artificială – dependența secolului XXI

Aceasta este o problemă destul de des întâlnită în zilele noastre.Când ai o mașină scumpă, lucruri frumoase, o casă scumpă și alte simboluri de stare, începi să simți că merită mai mult și te ridici la un nivel mai înalt decât cei care nu au toate acestea.Te uiți la un vecin cu o mașină mai ieftină și îți spui: „Asta pentru că sunt atât de mișto și câștig mai mult. Prin urmare, el nu își permite atât cât mine, pentru că eu sunt un om bogat „.

Te gândești: „Vecinul crede că sunt un tip tare dacă am o mașină atât de mișto”. Iar gândul la aceasta îți încălzește sufletul și îți mărește stima de sine. Dacă vecinul tău are o mașină mai rece, stima de sine scade. Și apoi există o singură ieșire – să recâștigăm avantajul cu prima ocazie.

Și nu este vorba doar de mașini.De fiecare dată când cineva din mediul tău are ceva mai rău decât tine, sentimentul superiorității regale îți va reveni. Depinde cât de fericiți ne simțim.În căutarea fericirii artificiale, oamenii se transformă în dependenți de droguri care își mențin propria valoare cu orice preț. Cumpără un telefon nou, își schimbă mașina, cumpără blugi scumpi și mobilier scump în cazul în care vine cineva în vizită și folosesc parfum scump pentru a-și sublinia gustul și rafinamentul. Dar, din moment ce este foarte scump, adesea persoanele cu patos sunt persoane cu datorii imense.

Acesta este modul în care oamenii ajung pe acul de credit în căutarea fericirii. Cel mai rău lucru pentru ei este să se scufunde la nivelul celor pe care îi consideră sub ei înșiși și, pentru a împiedica acest lucru, sunt gata să plătească orice bani.Și menținerea acestui statut efemer costă mulți bani.

Dacă ceva nu se încadrează în statut, îl ascund în toate modurile posibile. Și dimpotrivă: ceea ce subliniază statutul este promovat în toate modurile posibile. De exemplu, o vacanță într-un hotel de 5 stele va fi cu siguranță menționată în toate rețelele de socializare, în timp ce un hotel de 3 stele va tăcea cu tact.Vor ascunde casa ieftină în orice mod posibil. Viața unor astfel de oameni se transformă în înșelăciune. Îi înșeală pe ceilalți și pe ei înșiși. Mai ales eu. Sunt siguri că aparțin într-adevăr unui statut imitat și ignoră în orice mod posibil faptul că acest statut este rezultatul datoriilor pentru care își vor achita toată viața.

La un moment dat, băncile nu mai dau bani și sursa bucuriei și fericirii este tăiată. Devin profund deprimați. În același timp, aceștia dau vina pe chiar băncile, guvernul, viața grea și angajatorul pentru toate necazurile care scad pe nedrept salariul. Singura persoană de care nu vor da vina niciodată sunt ei înșiși. La urma urmei, au vrut doar să fie „ca toți ceilalți” și să nu rateze ani importanți din viața lor, luând totul din viață.

„Nu trebuie să stau într-un hotel scump, pentru că nu văd niciun motiv să plătesc în exces pentru excese inutile. Oriunde aș sta, sunt Henry Ford. Și nu văd prea multe diferențe la hoteluri, pentru că în cel mai ieftin hotel te poți relaxa nu mai rău decât în ​​cel mai scump hotel. Și această haină – da, aveți dreptate, a fost încă purtată de tatăl meu, dar nu contează, pentru că în această haină sunt oricum Henry Ford. Fiul meu este încă tânăr și fără experiență, așa că îi este frică de ce vor crede oamenii dacă va sta într-un hotel ieftin. Nu mă îngrijorează părerea celorlalți despre mine, pentru că îmi cunosc adevărata valoare. Și am devenit miliardar pentru că pot număra banii și pot distinge valorile reale de cele false. „
Sursa: fit4brain.com

loading...