Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Suntem generația care nu mai vrea relații.

De ce este atât de dificil să menții o relație astăzi? De ce ne despărțim atât de des, chiar dacă încercăm foarte mult să iubim? De ce oamenii au devenit brusc incapabili de relații pe termen lung? Am uitat cum să iubim? Sau mai rău, ce este dragostea în general?

Nu suntem pregătiți. Nu suntem pregătiți pentru sacrificii, pentru compromisuri, pentru dragoste necondiționată. Nu suntem pregătiți să dăm tot ce putem de dragul unei relații. Vrem ca totul să fie ușor. Suntem renunțători. Un obstacol este suficient pentru ca noi să renunțăm. Nu ne lăsăm dragostea să crească, plecăm înainte de timp.

Nu căutăm dragostea, ci fiorul. Vrem pe cineva cu care putem merge la filme și cafenele, nu pe cineva care să ne poată înțelege, chiar și atunci când tăcem. Petrecem timp împreună, dar nu creăm amintiri comune. Nu vrem să trăim plictisitor. Nu vrem un partener pe viață, ci doar unul cu care ne vom simți bine aici și acum, iar acest lucru este foarte temporar. Când pasiunea dispare, ne dăm seama că nimeni nu ne-a pregătit pentru rutina vieții. Nu credem în frumusețea predictibilității, deoarece suntem prea orbiți de setea noastră de aventură.

Ne aruncăm într-o viață de oraș fără sens, fără a lăsa loc pentru dragoste. Nu avem timp pentru dragoste, nu avem răbdare să ne ocupăm de relații. Suntem oameni ocupați care urmăresc visele materialiste, iar dragostea nu se potrivește aici. Relațiile nu sunt altceva decât comoditate.Căutăm satisfacții instantanee în tot ceea ce facem: când postăm ceva online – ne așteptăm imediat la like-uri, când alegem o profesie – așteptăm cu nerăbdare o carieră de succes și o recunoaștere, când alegem o persoană – ne așteptăm la o dragoste mare. Vrem maturitatea relației care vine odată cu timpul, conexiunea emoțională care se dezvoltă de-a lungul anilor – și o dorim imediat, dar nu funcționează așa. Și nu avem timp și răbdare.Ne dorim fericirea veșnică, dar nu vrem să depunem efortul aici și acum.

Suntem o generație practică care este ghidată doar de logică. Nu mai știm să iubim nebunește. Nu ne grăbim în țări îndepărtate pentru a ne întâlni cu iubitul nostru. Dimpotrivă, ne despărțim din cauza distanței. Suntem prea deștepți pentru dragoste și uităm să iubim.Suntem o generație care se teme să ne îndrăgostim, să ne căsătorim, să eșuăm, să simțim durere, să ne frângem inimile. Nu permitem nimănui să se apropie de noi și nu ne apropiem de nimeni. Stăm în spatele zidurilor înalte care au fost ridicate în jurul inimilor noastre, așteptând dragostea și fugind și ascunzându-ne de fiecare dată când apare la orizont. Nu vrem să fim vulnerabili. Nu vrem să ne expunem sufletul nimănui.
Sursa: soulpost.ru

loading...