Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

5 lucruri pe care să le faci atunci când cineva în care ai încredere te dezamăgește cu adevărat.

Ați avut vreodată o ofertă de ajutor de la un coleg de muncă, voluntar sau prieten de încredere când ați avut nevoie, dar aceștia nu au dat curs? Acești oameni se simt bine în acest moment și nu încearcă în mod intenționat să vă îngreuneze lucrurile, dar o fac pentru că ceva important nu se face! Mai rău, atunci când acești oameni te abandonează, te lasă cu sentimente stresante de resentimente, furie și dezamăgire.Deci, ce te poți face pentru a te descurca și pentru a merge mai departe în relațiile tale cu acești oameni într-un mod sănătos? Iată cinci lucruri de reținut, astfel încât să vă puteți proteja de alte daune, să vă recâștigați încrederea și, de asemenea, să vă mențineți pacea.

 1. Evitați să faceți presupuneri.
  Cu o pauză în încredere, ne simțim trădați și răniți și, uneori, regretăm că am contat pe alții, în primul rând. Adevărul este că nu vom ști niciodată pe deplin ce se întâmplă cu gândurile sau motivele altcuiva. Când evităm să facem presupuneri, este mai ușor să ne oprim să ne formăm resentimente și furie asupra persoanei sau situației. Dacă decideți să cereți o altă favoare acelei persoane, atunci asigurați-vă că vă protejați. Oferiți-vă să ușurați sarcina dacă credeți că s-ar lupta cu cererea. Și asigurați-vă că nu sunteți naivi cu privire la așteptările dvs. Dacă te-au dezamăgit în trecut fără o explicație bună, este foarte probabil ca acest lucru să se repete.
 2. Comunicați.
  Dacă doriți ca relația să devină mai satisfăcătoare reciproc, fiți dispus să vorbiți despre problemele dificile. Dacă nu spuneți cuiva că ceea ce face vă afectează sentimentele, cum ar ști? Oferiți-le beneficiul îndoielii până când le auziți partea povestirii. Amintiți-vă că fiecare are de-a face cu propriile „lucruri” cât pot de bine, la fel ca dvs. Asigurați-vă că vă confruntați cu problema fără a demonstra furie sau resentimente, astfel încât cealaltă persoană să nu se apere și să poată fi pe deplin conștientă de sentimentele dvs. Odată ce le-ai auzit povestea, anunță-i că te simți lipsit de importanță atunci când spun că se vor angaja în ceva, dar niciodată nu vor apărea sau vor continua. În general, protejați-vă mai întâi și mențineți relația în al doilea rând.
 3. Opriți-vă și mergeți mai departe.
  Dacă oamenii nu se comportă așa cum doriți, aveți nevoie sau vă așteptați, chiar dacă ați avut încredere în ei, vă sporiți stresul dacă continuați să pierdeți timp încercând să-i contactați sau să-i convingeți să continue cu oferta lor de ajutor. Oprește-te și mergi mai departe. Timpul pe care îl petreceți încercând să ajungeți la ei este un timp care ar putea fi mai bine petrecut abordând problema la îndemână. Nu îi putem controla pe ceilalți și nu îi putem forța să fie în integritate și nici nu ne putem aștepta ca aceștia să se schimbe brusc. Dacă, de asemenea, nu ne așteptăm la rezultate viitoare, este mult mai ușor să acceptăm dezamăgirea. Ai de ales dacă le permiți altora să te rănească sau să le permită să declanșeze sentimente negative. Odată ce nu mai luăm lucrurile personal, ne putem menține pacea chiar și atunci când alții ne dezamăgesc.
 4. Examinați-vă investiția în relație.
  Dacă acest comportament este un model în relația dvs., iar această persoană vă dezamăgește de mai multe ori, ați putea lua în considerare serios stabilirea unei noi limite. Dacă trebuie să lucrați cu această persoană sau sunt membri ai familiei, încercați să vă păstrați distanța într-un mod echitabil. Dacă sunteți apropiați și ați avut încredere în această persoană, îi puteți informa că, dacă doresc să mențină o relație reciproc satisfăcătoare cu dvs., este responsabilitatea lor să își respecte promisiunile. Încă puteți continua relația, chiar dacă dinamica sa schimbat și va verifica importanța asocierii pentru amândoi.
 5. Fii proactiv, începe să lucrezi la alternative și dă drumul
  Cel mai bun mod de a-ți lua mintea de la dezamăgirea ta de cei în care ai încredere este să găsești un alt mod de a obține ajutorul de care ai nevoie. Dacă ți-ai făcut cunoscute sentimentele și nimic nu s-a schimbat, atunci este timpul să te eliberezi și să mergi mai departe. Indiferent de cine este persoana respectivă, nu este niciodată bine să rămâi într-o relație care îți provoacă suferință emoțională. În cele din urmă, îi înveți pe ceilalți cum vrei să fii tratat stabilind limite ferme și știind când să mergi mai departe. Este timpul să-i evaluezi pe cei care te dezamăgesc continuu. Atunci poți decide ce ești dispus să accepți în acele relații.
loading...