Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Fost agent FBI: 7 semne ale omului în care nu merită să ai încredere.

Am avut ocazia să-i pun câteva întrebări lui Robin Dreeke.Robin este responsabil cu programul de analiză comportamentală de contraspionaj de elită al Biroului Federal de Investigații și autorul cărții „Nu este totul despre mine”.Robin combină știința și anii de muncă în domeniu pentru a oferi sfaturi practice pentru a construi relații și a stabili încredere.

În calitate de agent special retras al FBI și fost șef al Programului de analiză a comportamentului de contraspionaj, am petrecut 21 de ani înfrângând persoane a căror singură intenție era înșelăciunea și înșelăciunea. Prin ani de încercări și erori, am recunoscut anumite modele cheie și am învățat cum să „măresc oamenii” – sau să prezic ce vor face alții și să am încredere în ele în consecință.Iată în continuate 5 semne ale omului în care nu merită să ai încredere.

 1. Omul care este întotdeauna categoric.
  Absolutele sunt menite să susțină un punct de vedere, dar rareori sunt adevărate și pot incita cu ușurință la negare și opoziție.
  Când cineva spune „Nu mă complimentezi niciodată”, de exemplu, te imploră doar să spui: „Este ridicol! Îmi amintesc că ți-am făcut complimente! ” Chiar și atunci când știi că cineva doar exagerează, poate fi greu de spus dacă știe. Când absolutii rămân necontestați, ei au o tendință perversă de a renaște ca adevăr.
  Oamenii care sunt de încredere tind să folosească cuvinte care înmoaie absolutele, cum ar fi „de obicei”, „deseori”, „probabil”, practic, „uneori”, „frecvent” și „în general”.
 2. Se laudă minimizând realizările lor.
  Mulți oameni cred că știu să se laude cu pricepere, dar chiar nu. Unii așteaptă momentul potrivit într-o conversație pentru a-și arunca în mod ocazional 15 secunde de auto-promovare – ca simplă informație, un exemplu pertinent sau un fulger de amintire amuzantă. Și atunci când le oferiți felicitările pe care le caută, le elimină.Dar obiectivul lor principal este să vă reamintească cât de grozavi sunt – pe măsură ce vă luptați să o faceți.
 3. Încearcă să vă mulțumească judecând oameni pe care îi cunoașteți amândoi.
  Acestea implică faptul că ești mai bun decât ceilalți oameni, altfel nu și-ar confida dezaprobarea. Acestea vă oferă oportunități de a intra în propria dvs. dezaprobare pentru acei oameni, ca și cum ar fi o formă sănătoasă de legătură.
 4. Cel care nu suportă criticile.
  Trăsătură periculoasă! Și una dintre cele mai frecvente. Mulți oameni simt că, dacă neagă ceva, acesta încetează să mai existe.
  Transformă criticile asupra lor în glumă sau într-o afirmație jignitoare care nu are sens. Ei fac mușchi. Aceștia acționează pasiv agresiv. Schimbă subiectul. Ele denaturează „acuzația”. Sau pur și simplu se retrag.Acestea sunt modalitățile prin care oamenii necinstiți își pun scuturile.
 5. Cel care adoră să se certe din orice.
  Nu vorbesc despre un schimb de idei raționale. Vorbesc despre luptele de câini hiperemoționale care domină acum discuțiile opuse de pretutindeni, până la dezbaterile politice.Tacticile de dezbatere sunt doar un șir de trucuri care pot fi șocant de ineficiente în manipularea oamenilor. Unele dintre cele mai rele includ: Atacarea oamenilor în loc de idei, folosirea insinuării și insinuărilor, jocul pe frici, sarcasticitate și respingere, țap ispășitor, schimbarea subiectului și etichetarea oamenilor.
 6. Vorbesc prea mult și spun prea puțin.
  De obicei se întâmplă pentru că încearcă să ascundă ceva sau pur și simplu nu au nimic de spus. Așadar, încearcă să înlocuiască cantitatea cu calitatea, în special prin renunțarea la cuvinte cheie fără sens, cum ar fi „creștere negativă”, „lider de gândire” sau un clișeu du jour omniprezent: „planificare strategică” – ca și cum un plan regulat ar fi doar o listă de dorințe.
 7. Nu știu să-și ceară scuze.
  Cererea de scuze este destul de ușoară. Spui: „Îmi pare rău”. Si asta e. Din păcate, este ceva ce veți auzi rar de la o persoană necinstită. Acest lucru se întâmplă din frică, în special în deghizările comune ale fricii de aroganță, perfecționism sau alte forme de superioritate. Premisa centrală, auto-condamnată a persoanei, este: totul este despre mine și, dacă pledez nevinovat pentru fiecare acuzație, va rămâne așa.
loading...