Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Ficatul nu doare deloc.Cel mai simplu test prin care afli daca ai ficatul sănătos și bun.

Ficatul dvs. face multe lucruri pentru a vă menține sănătos, îndeosebi acționând ca filtru al corpului pentru a elimina toxinele. Dar când lucrați prea mult – cu băut abundent, infecții virale cronice sau consumând o dietă nesănătoasă prea mult timp – își poate dezvolta propriile probleme de sănătate.Puțini oameni știu când ficatul lor eșuează, pentru că el nu doare.Ficatul este un organ foarte important care este responsabil pentru multe funcții ale corpului nostru.În prezent, aproximativ 5,5 milioane de oameni suferă de boli hepatice cronice sau ciroză.Deci, este important să cunoașteți semnele care vă avertizează că ceva nu este în regulă cu ficatul vostru.

 1. Este posibil să vă confruntați cu îngălbenirea pielii și a ochilor.
  Dacă aveți acest simptom, este posibil ca ficatul dvs. să aibă mari probleme. Această afecțiune este cunoscută sub numele de icter care provoacă o pigmentare galbenă a pielii, a albului ochilor și a mucusului. Culoarea galbenă apare din cauza excesului de bilirubină care are un pigment gălbui-portocaliu găsit în bila hepatică.Când un ficat este sănătos, elimină cu ușurință bilirubina. Dar dacă este grav deteriorat, literalmente devii galben.
 2. Este posibil să vă simțiți obosit și epuizat mai tot timpul.
  Nu este doar oboseala de bază, ci ceva în plus. Oboseala se caracterizează printr-o lipsă mentală și fizică de energie. Nu aveți motivația de a face nimic. Uneori îl simți doar dimineața și te simți ca o chinuire să te ridici din pat. Alteori îl poți simți pe tot parcursul zilei.
 3. Este posibil să aveți umflături abdominale.
  Umflarea abdominală poate fi unul dintre cele mai incomode simptome care provoacă durere. Se întâmplă atunci când lichidul este reținut în abdomen. În unele cazuri, burtica poate deveni atât de umflată încât pare a fi însărcinată. Ca o consecință a acumulării de lichid, este posibil să aveți și picioarele și gleznele umflate.
 4. Lipsa poftei de mâncare și pierderea în greutate.
  Astfel de afecțiuni pot fi, de asemenea, legate de umflarea abdominală. Când ești foarte balonat, nu prea ai chef să mănânci. Este foarte dificil să mănânci, deoarece de fiecare dată este posibil să simți durere.
 5. Urină de culoare închisă.
  Nuanțele pot fi diferite, dar, în general, culoarea urinei dvs. va părea mai închisă decât de obicei. Este posibil să aveți o culoare maro, portocaliu închis sau chihlimbar. Se întâmplă din cauza aceluiași exces de bilirubină din ficat care nu o poate descompune.
 6. Prezența unor mâncărimi pe corp.
  esigur, toată lumea se poate simți mâncărime uneori! Dar în cazurile în care ficatul dvs. are probleme, este posibil să aveți mai multă mâncărime a pielii, care este mai localizată. Se întâmplă din cauza toxinelor pe care ficatul nu le mai poate filtra. Când corpul tău este foarte intoxicat, s-ar putea să simți multă mâncărime, mai ales noaptea.
loading...