Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

10 lucruri pe care le făceau părinții noștri, dar nimeni nu le face azi!

Creșterea copilului este foarte diferită decât era acum 30 de ani în urmă. Am parcurs un drum lung în filozofiile parentale, inclusiv sănătatea și siguranța. Creșterea copiilor este un joc complet diferit decât era atunci. Dar asta nu înseamnă că nu putem lua parte din expertiza părinților noștri și să o punem în practică.Iată 10 lucruri pe care le făceau părinții noștri, dar nimeni nu le face azi.

 1. Partenerul era mereu pe primul loc.
  Când părinții noștri erau tineri, nu era neobișnuit ca mariajul să fie cea mai importantă relație din familie. Dar undeva, în ultimii 30 de ani plus, părinții au început să-și trateze copiii ca fiind centrul universului.Menținerea priorității soțului / soției poate fi dificilă, dar este esențial să ai o familie sănătoasă și fericită. Când copiii mei mă întrerup în timp ce vorbesc cu soțul meu, le spun că vor trebui să aștepte.Copiii trebuie să învețe că totul nu se învârte în jurul lor.
 2. Copiii se jucau mult mai mult afară.
  Majoritatea amintirilor din copilărie erau joaca afară, folosindu-mi imaginația. Prietenii mei și cu mine eram afară imediat ce ajungeam acasă de la școală. Intram la cină și apoi ieșeam înapoi până la întuneric. Mi-a plăcut să mă uit la televizor ici și colo, dar am preferat întotdeauna să fim afară.Pe de altă parte, copiii petrec în mare măsură 4-7 minute pe zi antrenate în joacă nestructurată în aer liber și cam 6-7 ore în fiecare zi în fața unui ecran pentru divertisment.Copiii nu au nevoie de un teren de sport sau de o piscină pentru a se distra afară. Tot ce le trebuie este imaginația lor.
 3. Au avut încredere în copiii lor.
  Sunt sigur că majoritatea dintre noi ne amintim că ne-am petrecut cea mai mare parte a timpului liber mergând cu bicicleta cu prietenii noștri la câțiva kilometri distanță de casă, construind forturi de zăpadă ore în șir, stând afară până la întuneric, totul fără ca părinții noștri să știe exact unde ne aflam. S-ar putea să numiți acest „părinte liber” sau chiar să credeți că este periculos. Adevărul este că copiii au de două ori mai multe șanse să moară într-un accident de avion decât să fie răpiți de un necunoscut.
 4. Nu își împingeau copiii să fie toți academicieni.
  Înainte de 1980, principalul obiectiv al primilor ani elementari era creativitatea și abilitățile sociale. Copiii nu știau să citească la intrarea în grădiniță și mulți nu știau nici măcar alfabetul lor. Au fost învățați să fie respectuoși, să împărtășească și să-și facă prieteni. Din punct de vedere cultural, copiii noștri sunt obligați să concureze academic la aceste vârste mici, ceea ce mărește, dacă nu chiar cauzele, anxietatea și stresul copiilor noștri.
 5. Ei își învățau copiii bunele maniere.
  Vorbind despre învățarea abilităților sociale, sunt întotdeauna uimit de lipsa manierelor pe care le văd astăzi la mulți copii și adolescenți. Este foarte rar să dai în ziua de azi peste cei care au fost învățați de mici bunele maniere.
 6. Copiii luau cina în familie.
  Părinții de astăzi au tendința de a sacrifica cine în familie pentru activități extrașcolare și este dăunător. Copiii care participă la mesele obișnuite de familie sunt mai puțin susceptibili de a avea anxietate și depresie. Au mai puțină delincvență, realizări academice mai mari și o bunăstare psihologică îmbunătățită. Nu programați mese în jurul activităților dvs., programați-vă activitățile în jurul mesei.
 7. Părinții îi făceau pe copii să ajute la treburile casnice.
  Când eram mare, în fiecare sâmbătă era rezervată pentru a face treburi. Nu ne-am putut juca cu prietenii sau cu alte activități până nu ne-am curățat dormitoarele și nu am făcut alte câteva treburi care ne-au fost atribuite. Am curățat băile, am aspirat, am făcut praf, mop și multe altele. Astăzi copiilor li se cere să își asume doar cele mai banale responsabilități. S-ar putea să fii surprins de cât de mult sunt capabili copiii tăi.
 8. Au educat și alți copii.
  Ce ați face dacă prietenul copilului dvs. ar arunca o furie sau chiar l-ar fi lovit? Întrebați-i frumos dacă ar dori să se oprească? Am îndrăzni chiar să le aducem părinților lor? La părinții noștri, a existat o regulă nerostită conform căreia, dacă un alt copil ar acționa, i-ar disciplina la fel ca și copiii lor.
 9. Sărbătoreau zilele de naștere acasă.
  Zilele de naștere erau pline de copii, înghețată și tort.Nu au oferit fiecărui oaspete un coș plin de favoruri personalizate pentru petreceri. Nu au închiriat parcul de trambulină local și nici nu au angajat un fotograf sau un furnizor de servicii de catering. Cu toate acestea, ne distram foarte mult.
 10. Totul era mult mai simplu.
  În copilărie, nu ne grăbeam de la fotbal la pian la dans. Părinții noștri nu ne duceau în Disneyland în fiecare vară și nici nu cumpărau fiecărui copil tabletele lor. Ne-am plictisit. Ne-am folosit imaginația. Și am prosperat în viața simplă.

Copiii noștri vor ajunge bine – chiar mai bine decât noi. Nu trebuie să li se dea totul pe un platou de argint. Nu trebuie să fie cei mai buni la toate, nici măcar la un singur lucru. Este în regulă dacă cad și se rănesc sau își rup inima. Este modul în care învață și cresc. Și îi va învăța compasiune, bunătate și dragoste.

loading...