Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Un polițist rupe tăcerea:„Șefii pun presiune să dăm cât mai multe amenzi”.

Un polițist din Timiș rupe tăcerea și povestește despre problemele din sistem, în această perioadă de criză.Poliția română încearcă să-și facă cât mai bine treaba în această perioadă de urgență.Deoarece sunt foarte multe persoane care nu respectă prevederile Ordonanțelor Militare, polițiștii sunt obligați să-i sancționeze conform legii.Din această cauză, în ultima vreme au apărut tot felul de reclamații la adresa polițiștilor.

Un exemplu de caz care a stârnit controverse este cel al unui barbat amendat cu 2000 de lei pentru ca a mers sa cumpere paine. Avea declaratie pe propria raspundere, insa era insotit si de sotia lui.Cetățenii consideră că legea este neclară și le dă dreptul polițiștilor să jongleze cu prevederile prevazute in ordonantele militare, pe când alții spun că sunt pur si simplu abuzuri.

Un politist din cadrul IPJ Timis si lider al Sindicatului National al Politistilor DECUS, filiala Timis, face declaratii despre problemele cu care se confruntă sistemul, în această perioadă.Tot acesta a precizat că șefii lor pun presiune pe ei, pentru a sancționa cât mai multe persoane cu amenzi.„Problema cu presiunea sa dam amenzi exista si inainte de Starea de Urgenta. Chiar si domnul Despescu a zis: hai sa nu mergem la rupere acum cu amenzile”, a declarat politistul, intr-un interviu pentru Libertatea.

„Noi ne cumparam inclusiv vestele reflectorizante, noi ne cumparam spray-ul lacrimogen, noi cumparam catuse, noi ne cumparam lanterne. In afara de un pistol de 40 de ani si o statie, noi altceva nu primim de la Inspectorat. Au fost incidente, s-au blocat pistoale colegilor si efectiv nu aveau ce sa faca”, a povestit acesta.

Oamenii din sistem nu vorbesc despre toate aceste lucruri, de frică să nu-și piardă locul de muncă.”Sefii nici nu au curajul sa raporteze mai sus, doar ca sa nu deranjeze, sa nu fie schimbati”.

Totodată polițistul vorbește despre lipsa agenților de teren cu care se confruntă țara noastră, acum de când acțiunile stradale au fost înăsprite.„Nu mi se pare corect ca jumatate din lucratori sa fie sefi sau lucratori la birou, in conditiile in care este deficit in strada”.

Poliția română își va face în continuare datoria și va sancționa cu amenzi cetățenii care nu respectă prevederile ordonanțelor de urgență, deși aceasta va expira în 14 mai 2020, când vom trece la starea de alertă, despre care nu știm deocamdată tot ce va presupune aceasta.

Atentie! Informatiile publicate pe WawList.com pot fi preluate doar in limita a 100 de caractere si cu citarea in lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor.