Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Spania:Un medic în lacrimi:„Ni s-a spus să-i lăsăm să moară pe cei bătrâni!” Sistemul medical din Spania, în topul celor mai bune din lume,este în colaps

Oamenii în vârstă au fost găsiți abandonați și morți în paturile lor de către soldații din Spania care ajută țara să lupte împotriva focarului de coronavirus, a declarat ministerul de apărare al țării.Militarii au fost chemați să ajute la dezinfectarea caselor de îngrijire din Spania, care are una dintre cele mai grave focare de Covid-19 din Europa și a raportat peste 2.600 de decese cauzate de boală.

Margarita Robles, ministrul spaniol al apărării, a declarat că guvernul nu va tolera maltratarea persoanelor în vârstă din căminele de pensionare în timpul crizei, iar procurorii spanioli au spus că a fost lansată o anchetă pentru incident.”Armata, în anumite vizite, a găsit câțiva oameni în vârstă abandonați complet, uneori chiar morți în paturile lor”, a spus doamna Robles pentru postul de televiziune Telecinco.

Ministerul Apărării a declarat că personalul unor azile de bătrâni a plecat după ce au fost găsite cazuri de coronavirus.Țara a înregistrat cel mai mare număr zilnic de decese marți, cu 514 victime, deoarece numărul total de cazuri confirmate de Covid-19 s-a ridicat la aproape 40.000.

Singura țară din Europa cu un focar Covid-19 mai rău decât Spania este Italia, care a înregistrat cel mai mare număr de decese cauzate de coronavirus din lume.Autoritățile italiene au înregistrat luni 602 decese suplimentare, în condițiile în care numărul persoanelor decedate a crescut la 6.077. În țară există peste 63.000 de cazuri de boală.

În Spania, un medic a postat pe o rețea de socializare un video în lacrimi pentru a a explica alegerile dificile pe care le-a avut de făcut la terapie intensivă.El a vorbit despre modul în care medicii sunt obligați să îndepărteze pacienții mai în vârstă de la ventilatoare pentru a oferi asistență medicală pacienților mai tineri, în schimb, deoarece acestea sunt mai susceptibile să supraviețuiască Covid-19.

Spania are aproape 4.000 de lucrători din domeniul sănătății infectați cu coronavirus, mai mult de unul din 10 din totalul cazurilor confirmate, au declarat astăzi oficialii, în timp ce cifra a crescut în a doua țară cea mai grav afectată din Europa, după Italia.Ca și în alte țări lovite puternic de virus, asistenții medicali, medicii și alți angajați din sănătate spun că nu primesc suficiente truse de protecție.