Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

„Va veni momentul ca românii să stea în corturi militare, pat lângă pat.Și trebuie să fie pregătiți psihologic.”Când va fi atins vârful epidemiei de virus spune Dr.Cătălin Apostolescu,Matei Balș

Medicul Cătălin Apostolescu, şeful compartimentului Boli emergente de la Institutul Matei Balş, a declarat pentru postul de televiziune Antena 3, că românii nu au nevoie de cântatul din balcoane, practicat în Italia,ci ei trebuie să fie pregătiți psihologic pentru că „va veni acel moment în care vor fi puși în corturi militare, pat lângă pat, cu o singură toaletă în capătul cortului”.

„Românul trebuie să înțeleagă că va veni acel moment în care vor fi puși în corturi militare, pat lângă pat, cu o singură toaletă în capătul cortului. Și trebuie să fie pregătiți psihologic pentru treaba asta. De astfel de nivel de înțelegere avem nevoie, nu de cântatul din balcoane. Asta, cântatul din balcoane, este util pentru moralul celor care stau închiși în casă. Dar pe noi ne ajută ca oamenii să înțeleagă că în momentul în care am dat o recomandare trebuie să o asculte, să nu o comenteze și să nu se opună ei”, a declarat Dr. Cătălin Apostolescu.

Medicul crede că vârful epidemiei va fi atins undeva în jurul sărbătorilor Pascale.Simulările matermatice dau cifre între 10.000 și 20.000 de cazuri.Purtător de cuvânt al Institutului Matei Balș, Cătălin Apostolescu îi sfătuiește pe români să stea acasă.„Nu să considere acest stat acasă ca o vacanță, să se ducă la mall, la prieteni. Să ne spălăm pe mâini cât de des posibil, mai ales când venim de afară. Dacă știm că suntem răciți, să purtăm mască. Și să evităm aglomerațiile nenecesare.”

Simptomele bolii sunt febră, dureri în gât, tuse seacă și tulburări digestive – diaree, iar în prezent sunt doar propuneri de tratament, medicamente care au arătat că au ceva eficiență, dar niciunul nu este tratament standard. Rata mortalității este 3%, la segmentul de peste 75 de ani acolo mortalitatea este mai mare, a mai explicat Cătălin Apostolescu.

Doctorul spune despre coronavirus că este un virus normal, care vrea să trăiască.Este o ființă vie care vrea să se adapteze la un mediu nou,iar omul este un mediu nou pentru el.El mai spune că au în prezent 2000 de paturi la terapie intensivă cu ventilare mecanică, în toată România.Iar dacă numărul va fi mai mare, vor fi alese doar cazurile cu şanse de a supravieţui dintre cazurile grave.

Atentie! Informatiile publicate pe WawList.com pot fi preluate doar in limita a 100 de caractere si cu citarea in lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor.