Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Ținând ură și supărare, ne omorâm încet din interior. O pildă înțeleaptă.

Este posibil ca o persoană să nu fi omorât pe cineva, dar dacă este supărată sau poartă ură față de o altă persoană, este ca și cum ar fi ucis-o în inima lor.A insulta sau a urî pe cineva sau a avea dispreț este o modalitate de a „ucide demnitatea unei persoane”.Iată în continuare o pildă plină de înțelepciune.

„Fiica cea mică se întoarce acasă și îi spune tatălui ei:
– Tată, o urăsc pe vecina noastră! Vreau să o omor, dar mă tem că mă vor prinde. Mă poți ajuta?
Tatăl răspunde:
– Da, dragă mea. Dar există o singură condiție: mai întâi trebuie să faci pace cu ea pentru a elimina toate suspiciunile de la tine. Fii amabilă, apreciativă, răbdătoare, afectuoasă, dezinteresată și atentă la ceea ce îți spune. Aici este otravă pentru ea. Amestecă această pulbere în mâncarea ei în fiecare zi și va începe să moară încet.
O lună mai târziu, fiica vine din nou la tatăl ei:
– Tată, nu o mai vreau moartă. O iubesc. Ce ar trebui să fac acum? Cum pot opri acțiunea otrăvii?
– Nu-ți face griji! Remediul pe care ți l-am dat este făina de orez. Nu i se va întâmpla nimic, pentru că adevărata otravă pe care ai purtat-o, a fost ​​tot timpul în tine.”

Pentru a înțelege această pildă, răzbunarea este o otravă și ne poate lua ani buni din viață, mâncându-ne pe interior, lipsindu-ne de fericire și speranță.Răzbunarea poate că este satisfăcătoare timp de câteva minute, dar nimic nu se schimbă cu adevărat.Ea nu realizează nimic pe termen lung.Acordarea unei atenții prea mari situației nu face decât să te facă mai mizerabil și să-ți prelungești mizeria.Răzbunarea nu este o soluție bună pentru nimic.Există modalități mai înțelepte și mai eficiente de a vă descurca furia și durerea.

Iartă.
Acest lucru este mai ușor spus decât făcut pentru majoritatea dintre noi.Singura modalitate de a înceta să te simți rău este să ierți.Până la urmă, ar fi păcat dacă nu ai învățat nimic din experiența ta negativă.

Învață din situații.
Determinați cauza și apoi luați în considerare o metodă rezonabilă de prevenire.Profitați de o situație negativă învățând de la ea.Vei fi o persoană mai puternică.

Meditați sau rugați-vă.
Meditația și rugăciunea îți pot pune capul înapoi în locul potrivit.Te vei simți mai calm, mai relaxat și mai centrat.Goliți-vă mintea și ajungeți la un loc al gândirii raționale.

Iertarea nu este doar un cuvânt, ci este un sentiment.Păstrând ură sau supărare pe cineva, murim încet din interior.

loading...