Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Ambasadorul Novegiei atacă dur țara noastră: „Măi românilor sunteți întregi la cap? Cum să imporți tu, România, cireșe din Africa de Sud, usturoi din China, fasole din Etiopia, praz din Egipt, mere din Polonia, lăptuci din Brazilia? Cum să cumperi măi România, nu ți-e rușine?”

Ambasadorul Norvegiei, venit în București a declarat că nu înțelege de ce România cumpără struguri când are podgorii care produc cele mai diverse soiuri de struguri și vin.Bărbatul spune că în Norvegia nu crește nici grâul, nici pătlăgica, floarea soarelui sau leușteanul.Dar, într-o țară ca România, cu un asemenea pământ roditor, cu izvoare și munți, se importă din alte țări bucatele.Ambasadorul Novegiei s-a mirat de acest lucru, într-o conferință publică cu politicieni și oameni de afaceri, care prezenți în sală, i-au dat dreptate și apoi au plecat acasă liniștiți.

Cumpărăm struguri din Italia, iar viile noastre de la Drăgășani sau Odobești rămân abandonate, deși pot da struguri de masă la fel de buni, dar poate chiar mai buni decât cei cumpărați din afara și stropiți cu pesticide.Cumpărăm prez din Egipt, în loc să-l luăm de la oltenii noștri.Cumpărăm vagoane de usturoi din China, fertizilat cu rahat uman, fiidcă chinezii nu aruncă nimic și găsesc utilitate la orice, în loc să folosim usturoiul nostru, îngrășat cu gunoi de grajd, fiindcă la noi crește un usturoi mai bun ca al lor.

Suntem un paradox european.Acum vreo 25 de ani exportam mobilă în toată lumea.Pădurile noastre erau folosite pentru a se fabrica viori, paturi și scrinuri sculptate.Nemții cumpărau lădițe pline cu fructe și legume proaspete.Astăzi, noi suntem cei care cumpărăm din toate țările.Cumpărăm de-ale gurii.Cumpărăm grău și cumpărăm cireșe.

România are atâtea resurse și posibilități de cultivare, dar nu există nici un interes să producem noi. Asadar, suntem un popor de idioți, nu ne impunem punctul de vedere din comoditate, lașitate, indiferența și ne mulțumim cu legumele și fructele pline de chimicale, pe care le găsim în supermarketuri. Mulți dintre agricultorii români produc, dar nu au piata de desfacere și sunt nevoiti sa arunce fructele, legumele, laptele si tot ce mai au in plus prin gospodarie.Cam asta este România noastră!

loading...

Add comment