Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Fenomen natural uluitor, unic în lume: Vulcanul cu lavă albastră

Vulcanii sunt centrul folclorului și al mitului oriunde există. Acești munți înfricoșătoși, predispuși la erupții neașteptate în cascade de lavă și cenușă, au inspirat și înspăimântat oamenii de secole. Cu toate acestea, există un vulcan care are o reputație care depășește toate celelalte, vulcanul Indonezian Kawah Ijen, altfel cunoscut sub numele de vulcanul albastru, care se scurge spre poalele muntelui și are o culoarea ireală, albastră.

Vulcanul activ Kawah Ijen face parte dintr-un complex de vulcani din regiunea Banywang, Java. Acest complex popular este situat în interiorul craterului Ijen, cu stratuluncul Gunung Merapi, cel mai înalt punct. Este unul dintre cei mai neobișnuiți vulcani din lume, pentru că în loc să producă lavă roșie obișnuită și fum negru, activitățile sale subterane au ca rezultat arderea în aer a flăcărilor strălucitoare. Unii oameni chiar numesc foc electric albastru. Deoarece a fost menționat la televizor, numărul turiștilor care călătoresc în Java de Est și Indonezia a crescut semnificativ.

Fenomenul este cauzat atunci când gazele sulfurale ale vulcanului intră în contact cu temperatura aerului peste 360 ° C.Complexul vulcanic Ijen are unele dintre cele mai înalte niveluri de sulf din lume. Această colecție densă de gaz, expusă la oxigen și aprinsă de lava caldă topită, arde albastru.Spre deosebire de vulcanii obișnuiți, ale căror lăveți roșii strălucitoare sunt vizibile în această zi, flăcările de ardere albastră ale lui Kawah Ijen pot fi văzute doar noaptea. „Viziunea acestor flăcări noaptea este ciudată și extraordinară”, spune Olivier Grunewald. „După câteva nopți în crater, am simțit că trăim într-adevăr pe o altă planetă”.

Aici puteți găsi și cel mai mare lac acid din lume, care este situat convenabil în interiorul craterului. În timp ce apa turcoaz a acestui lac crater este destul de spectaculoasă, ea poate amenința și viața ta.Complexul vulcanic Ijen deține un alt secret mai întunecat. Acolo este una dintre cele mai periculoase operațiuni de extracție a sulfului din lume.Minerii extrag roca de sulf, care se formează după stingerea flăcărilor albastre, lăsând în urmă o rocă solidă bogată în sulf. Aceștia transportă apoi aceste încărcături mari în coșuri în partea de jos a muntelui pentru a fi plătite pe kilogram.

Vizitatorii din Java de Est pot merge într-un tur de grup ghidat în timpul nopții la vulcan pentru a vedea fenomenul de flacără albastră. Nu uitați să vă programați călătoria și să obțineți un ghid deoarece întregul loc poate fi destul de periculos.

loading...