Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

”Mongolii, ungurii, turcii, memții, rușii nu au făcut românilor atât rău cât au făcut politicienii noștru în două decenii.” – Un adevăr dureror rostit de un academician român

Un renumit istoric român analizeaază ce s-a întâmplat cu România după 1989. Se pare că totul a început de la Revoluție, încă de atunci așteptăm să se mai întâmple ceva istoric. Așteptăm ca cineva, fie el om de cultură sau politician, să ne spună încontro merge țara. Probabil că nimeni n-a visat pentru țară și pentru istoria noastră ceea ce se întâmplă astăzi. Mulțumită domnilor politicieni, România aproape că a fost scoasă din istorie în ultimii 24 de ani. Nici unul din ei nu a avut curiozitatea să deschidă o carte de istorie, pentru a găsi acolo un ghid de orientare, o cale sau o soluție anticriză. Dimpotrivă, ajunși la putere au făcut tot ce e posibil pentru a le fi lor bine și nu țării noastre.

În fața acestor lucruri, un istoric de mare anvergură și un academician cum este Florin Constantiniu, nu poate decât să se întristeze și să se răzvrătească sub o copleșitoare durere. Pentru domnia sa, timpurile pe care le trăim sunt atât de goale de conținut istoric, încât spune că sunt pe calea cea bună spre o sărăcie intelectuală, care va transforma România într-un deșert cultural.El crede că în ultimii 24 de ani, s-a înregistrat un regres în istoria României, pe cât de dăunător, pe atât de condamnabil.

Globalismul nu are nevoie neaparat de oameni cu larg orizont de cultură, el are nevoie de specialiști de nișă, performanți într-un domeniu restrâns. Școala românească, o școală cu excelente tradiții de învătămând solid, cu premianți la nivel internațional, a fost pusă la pământ de coaliția dintre elevii leneși, bolnavi de socializare pe Facebook, părinți isterizați de felul cum ii tratează profesorii pe copiii lor, nemulțumiți de volumul prea mare de teme pentru acasă și de diferite birocrații, nu cu educația.

Primul pas în „prostirea” elevilor este metoda propusă de birocrații Ministerului Educației împotriva volumul de cunoștințe transmise elevilor. Spre exemple, la istorie au decis îndepărtarea cronologiei, justificând că nu este nevoie să încărcăm mintea elevilor cu atâtea date. Dar fără repere, nu se pot stabili legăturile cauzale. Nu poți să cunoști succesiunea evenimentelor dacă nu știi succesiunea lor în timp. Cu astfel de concepte propuse de Ministerul Educației, viitorul României este subru.

În timp ce bulgarii sunt în căutarea tracilor, cu care nu au nicio legătură, românii, urmași direcți ai dacilor și romanilor, sunt gata să cedeze străinilor, spre distrugere, vestigiile daco-romane de la Roșia Montană.Asta ar trebui să fie atitudinea statului față de cercetarea arheologică? Deși, auzim atâtea povești despre conversarea patrimoniului național, din păcate nu facem nimic pentru păstrarea și valorificarea acestuia. Bineînțeles că răspunsul la orice întrebare legată de asta, este: Nu sunt bani. Dar bani pentru vile, terenuri și mașini de lux ale domnilor din parlament de unde sunt? Nu ne pasă nici de Brâncuși, deoarece statul român nici nu a participat la licitație, pentru a achiziționa măcar pipa unui român care a deschis drumul spre artă. Nu a fost bani nici pentru așa ceva.

Ei bine și întrebarea ar fi, cui credeți că i se datorează situația catastrofală în care se află România astăzi? Răspunsul nostru este: clasei politice și masa poporului român. Oamenii politici au acționat rapid, distrugând și jefuind totul. Mongolii, ungurii, turcii, nemții, rușii nu au făcut românilor niciodată atâta rău, cât au făcut politicienii noștri în două decenii. Când, peste ani și ani, se va scrie istoria timpurilor de azi, va fi jale de ce se va scrie.

Din nefericire, am rămas o turmă de oi, care se lasă exploatată, batjocorită, călcată în picioare, fără nicio tresărire de revoltă sau demnitate. Uitați-vă la greci, sau francezi, proteste de naimaginat în România. Acesta este marele nostru blestem. O masă supusă, resemnată, incapabilă să se mobilizeze pentru un mare proiect sau pentru o mare idee. Aceasta ne este soarta. După fapta și răsplată.

Ce ne dorim în viitor?
Ne dorim să scăpăm de hoție, de ticăloșie și nevolnicie, ceea ce este astăzi în România. Urăm poporului român să se revitalizeze și să fie capabil să reînnoiască, în secolul al XXI-lea, performanțele strămoșilor noștru, din timpul lui Ștefan cel Mare, Mihai Viteazu și al luptătorilor pașoptiști.

Atentie! Informatiile publicate pe WawList.com pot fi preluate doar in limita a 100 de caractere si cu citarea in lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor.